EuropaRekordmange høyreekstremister i Tyskland

NTB10/07/20202 min

Tyskland registrerte et rekordhøyt antall høyreekstremister i fjor etter at etterretningstjenesten plasserte tusener av medlemmer av partiet AfD på listene.

I den årlige rapporten om tysk ekstremisme regner innenlandsetterretningen BfV med at det i fjor var 32.800 høyreekstremister i 2019. Det er 8.000 flere enn året før.

For første gang er 7.000 medlemmer av ungdomsorganisasjonen og en radikal fløy i Tysklands største høyreradikale parti, Alternativ for Tyskland, inkludert på listen. Begge er under overvåking av BfV.

Trapper opp

Tyske myndigheter har trappet opp tiltakene mot høyreradikal ekstremisme etter drapet på en ledende regional CDU-politiker, et angrep på en synagoge i Halle og drapet på ni mennesker i Hanau i fjor.

Da han la fram rapporten torsdag, sa innenriksminister Horst Seehofer at høyreekstremisme er den største politiske sikkerhetstrusselen i landet.

Gjennomsøker eiendommer

Myndighetene i Bayern har nylig meldt at de har gjennomsøkt eiendommene til tolv tyske statsborgere i tre delstater og Østerrike som er mistenkt for å smugle våpen inn i landet. De er tilknyttet Reich-bevegelsen, som ikke anser den tyske stat for legitim.

Antall venstreekstremister på BfVs lister økte med 1.500 til 33.500, men minst en tredel av dem anses for å være ikkevoldelige.

28.020 mennesker klassifiseres som islamistiske ekstremister, en økning på rundt 2.500 fra året før.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.