USARepublikanernes politireform blokkert i Senatet

NTB25/06/20203 min

Demokratene i Senatet blokkerte onsdag et republikansk forslag til politireform, som de mener er milevis fra en løsning på problemene.

Det republikanske forslaget, som ble lagt fram etter at afroamerikanske George Floyd ble drept av politiet i Minneapolis, fikk ikke de påkrevde 60 stemmene. 55 senatorer stemte for, mens de resterende 45 stemte mot. Tre demokrater stemte for.

De to partiene er svært uenige om hvordan en reform som er tenkt å ta tak i politivold etter ukevis med demonstrasjoner, skal se ut.

Demokratene i Representantenes hus, der de har tilstrekkelig flertall, vil torsdag stemme igjennom sitt eget, mer omfattende reformforslag.

Men stillstanden i Senatet setter lys på hvor vanskelig det kan være for en splittet Kongress å komme fram til et kompromiss som vil være levelig for begge parter.

Trump-støtte

Flertallsleder i Senatet, republikanske Mitch McConnell, sier partiets forslag var et «første steg» som ville åpne for debatt om politireform, men at Demokratene steiler fordi de vil bruke saken i valgkampen.

Det republikanske forslaget, som har støtte fra president Donald Trump, vil fraråde men ikke forby polititaktikker som kvelertak. Det innebærer også mer trening på deeskalering av situasjoner, og vil registrere politibetjenters maktbruk i en føderal database ment for å sile ut voldelige betjenter.

Det innebærer imidlertid ikke slutt på regelen som beskytter politibetjenter fra å bli saksøkt for overtramp i tjenesten.

Sint Schumer

– Det republikanske forslaget har ikke et eneste forslag til betydelig reform som vil medføre mer ansvar for politibetjenter som er skyldige i embetsmisbruk, raser Chuck Schumer, som er Demokratenes mindretallsleder i Senatet.

Demokratenes forslag i Representantenes hus vil innskrenke immuniteten og forby kvelertak og ikke-varslede ransakelser, som har fått skylden for flere tilfeller der politiet har brukt dødelig makt.

Trump anklager Demokratene for å stoppe det republikanske forslaget «fordi de vil svekke politiet vårt» og gjøre slutt på immuniteten for betjentene.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.