NorgeUnderkjenner Forsvarets regnskap

Ole Dag Kvamme08/06/20173 min
Riksrevisor Per-Kristian Foss. Foto: RIKSREVISJONEN

Riksrevisjonen godkjenner ikke Forsvarets regnskap for 2016 på grunn av manglende informasjon og feil. – Vi har ikke nok revisjonsbevis til å uttale oss om regnskapet, heter det i Riksrevisjonens beretning.

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

I revisjonsbrevet til Forsvaret 4. mai lister Riksrevisjonen opp en rekke kritikkverdige forhold. Den samme konklusjonen og kritikken gjelder også Forsvarsmateriell.

Forsvaret skilte ut Forsvarsmateriell som egen virksomhet fra og med 1. januar 2016. Likevel har begge etatene levert felles rapport til statsregnskapet, gjennom Forsvarets nye regnskapssystem.

Dette har ført til et regnskap med en rekke mangler, som gjør at . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.