RusslandRussland: Svalbard kan utløse krig

Thorstein Korsvold04/10/201736 min
- Vi skal være i stand til å forsvare hele Norge, inklusiv Svalbard, sier skipssjef Preben Ottesen. Foto: Jakob Østheim / Sjøforsvaret

Det russiske forsvarsdepartementet mener, ifølge de russiske avisene Kommersant og Pravda, at en konflikt om Svalbard kan utløse krig med Norge og NATO. Det skal være «Norges planer for Spitsbergen» som er årsaken.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no og KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Pravda omtaler i en nyhetsartikkel det russiske Forsvarsdepartementets siste rapport om nasjonal sikkerhet. Overskriften er: «Forsvarsdepartementet og den russiske føderasjonen vurderer en krig med NATO som mulig».

Rapporten fokuserer på hvilke milit . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.