RusslandRussisk hangarskip til kai i årevis

Thorstein Korsvold12/04/20182 min
VISER MUSKLER: Russland har i lang tid bygget opp sin militære kapasitet. En stor flåtestyrke ledet av hangarskipet "Admiral Kuznetsov" er sendt til Middelhavet. Foto: PAUL A. VISE/USAS FORSVARSDEPARTEMENT

Den russiske marinens stolthet, hangarskipet «Admiral Kuznetsov» tas ut av drift i flere år framover. Skipet er tidligst tilbake i operativ drift i Nordflåten fra 2021.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Russland har hatt betydelige utfordringer med sitt eneste hangarskip - som er en levning fra Sovjetunionens dager.

Branner, motorstopp, jagerflystyrter og en serie tekniske utfordringer har de siste årene tydelig vist at skipet sårt trenger vedlikehold og tekniske oppgraderinger. Da skipet i fjor var i Middelhavet, slet russerne åpenbart med flere betydelige feil.

Nå tar Nordflåten omsider grep. I dag melder nyhetsbyrået TASS . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.