RusslandRussisk MiG-29 mot norsk Orion og DA-20 (+)

Et russisk MiG-29 kampfly under en russisk flyoppvisning på skytefeltet Dubrovichi i nærheten av Ryazan i Russland 2. august 2015. Oppvisningen var en del av den internasjonale forsvarsmessen Army Games, der 15 land deltok. Foto: MAXIM SHEMETOV/ REUTERS/NTB SCANPIX

Den russiske Nordflåten scramblet torsdag et MiG-29 kampfly for å identifisere et norsk P-3C Orion maritimt patruljefly som gjennomførte et tokt i Barentshavet sammen med et DA-20 Jet Falcon fra Luftforsvaret.

kjetil@aldrimer.no

Det skriver det russiske nyhetsbyrået Tass i en nyhetsmelding, basert på russiske militærkilder. Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter overfor Aldrimer.no meldingen.

Nytt at det meldes

— Det er helt rutinemessig at våre overvåkingsfly blir identifisert når de opererer . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.