RusslandRussisk politi vil «sjekke» Navalnyj-saken

NTB28/08/20201 min

Russisk politi sier det har innledet en forundersøkelse når det gjelder Aleksej Navalnyjs akutte sykdom.

Tidligere har Kreml avvist tyske legers konklusjon om at den russiske opposisjonspolitikeren og korrupsjonsjegeren etter alt å dømme ble forgiftet.

Torsdag opplyste transportpolitiet i Sibir at de har begynt å undersøke hva som førte til at Navalnyj ble innlagt på sykehuset i Omsk. Alle omstendigheter skal kartlegges før det tas en beslutning om saken skal etterforskes, ifølge politiet.

Navalnyj ble alvorlig syk på et fly i Sibir for en uke siden. Han ble innlagt på et sykehus i Omsk, men senere fløyet til Berlin, der han fortsatt ligger i koma.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.