VerdenRussland bruker droner i Øst-Ukraina

Ole Dag Kvamme09/06/20153 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2015/06/Forpost-Drone-1.jpg

I løpet av kort tid er to militære overvåkingsdroner skutt ned over ukrainsk territorium. Begge dronene antas å ha vært operert av russiske styrker.

Av OLE DAG KVAMME / ole.dag.kvamme@gmail.com

Dronene var av typen Forpost, som er en russisk versjon av den israelske dronen Searcher II. Forpost produseres i Russland, på lisens fra den israelske produsenten Israel Aerospace Industries (IAI).

Den første dronen ble skutt ned 8. mai, ikke langt fra Luhansk i det østlige Ukraina. Aerorozvidka, en spesialavdeling i det ukrainske forsvaret, stod bak nedskytingen.

Nedskytingen ble fulgt av en . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.