NorgeSkjerper sikkerheten på Andøya flystasjon

Alf Ragnar Olsen12/06/201843 min
SKJERPET SIKKERHET: Det er innført skjerpede sikkerhetstiltak ved Andøya flystasjon etter at et amerikansk P-8 Poseidon overvåkingsfly har begynt å operere fra stasjonen. Flere fly er ventet.

Andøya flystasjon har skjerpet sikkerheten i forbindelse med at et amerikansk P-8 Poseidon overvåkingsfly nå opererer fra flystasjonen. Luftforsvaret vil ikke kommentere tiltakene som er iverksatt og hvorfor dette skjer på samme tid som USA deployerer overvåkingsfly til Andøya. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Et amerikansk P-8 Poseidon står oppstilt på oppstillingsplassen som ved Andøya flystasjon bare blir kalt «Times», parkert ved siden av et norsk P-3C overvåkingsfly. Overvåkingsflyet fra US Navy fly ankom til Norge fredag ettermiddag. Det er ikke bare nyere og har . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.