NorgeSlik jobber russisk etterretning mot Norge

BRED ETTERRETNING: Aldrimer.nos kildearbeid viser at russisk etterretningstjeneste tar i bruk mange metoder for å skaffe informasjon om Norge og norske forhold. Foto: ALDRIMER.NO

Den russiske etterretningen mot Norge øker og blir stadig mer aggressiv. Det fremgår av et omfattende kartleggingsarbeid som aldrimer.no har foretatt.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Basert på bakgrunnssamtaler med et stort antall kilder i Forsvaret og politiet i Norge, samt forskere og sivile og militære kilder i blant annet Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Belgia og USA gjennom de siste 13 månedene kan vi i dag bringe helt nye opplysninger.

Våre funn - som vi presenterer i vår dokumentarfilm "Russisk etterretning i Norge" og i en serie artikler på aldrimer.no . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.