Norge– Kan ha brutt informasjonsplikten

Alf Ragnar Olsen17/04/20185 min
AVVISER OVERSKRIDELSER: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen mener kostnadene på Ørland er som planlagt. Her avbildet sammen med Andøy-ordfører Jonni Helge Solsvik, i forbindelse med en høring på Stortinget. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Senterpartiet mener regjeringen kan ha brutt informasjonsplikten til Stortinget i saken om nedleggelsen av Andøya flystasjon og planlagt flytting av MPA-basen til Evenes. Liv Signe Navarsete (Sp) ser svært alvorlig på dette. – Ekstra alvorlig når det skjer i en sak som er så omdiskutert og omstridt, sier Navarsete. Hun krever nå avgjørelsen ytterligere utsatt.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Aldrimer.no har i en serie artikler avdekket påfallende avvik mellom informasjonen regjeringen har formidlet til Stortinget og hva som fremgår av forsvarsinterne dokumenter fra prosessen for å etablere Evenes som . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.