Norge— Vi har et annet bilde enn Stortinget

Thorstein Korsvold17/04/20184 min
Norske F-35 før avreise fra Forth Worth, Texas (USA). Foto: ALEXANDER H GROVES/LOCKHEED MARTIN

Hovedverneombud i Luftforsvaret, Vidar Dypvik, forteller at mange forsvarsansatte har meldt fra om  bekymringer knyttet til Evenes-prosjektet. Samtidig slår han fast at Stortinget åpenbart får informasjon som gir et annet bilde.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Aldrimer.no har de siste dagene publisert en rekke artikler om alvorlige fagmilitære bekymringer, knyttet til utbyggingen på Evenes:

 • Bekymring for at antallet sheltere er for lavt, spesielt i forhold til mottak av allierte fly
 • Problemer knyttet til avising, kostnader og miljø
 • Betydelig helning på taksebanene
 • Bekymring for at . . .

  Denne artikkelen er for abonnenter

  Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

  Årsabonnement: Kr. 1940,-

  Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

  Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

  Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

  Månedsabonnement: Kr. 199,-

  Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

  Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

  Bli abonnent

  Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.