NorgeSprengladninger vil ikke bli oppdaget

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2019/09/WLpS9Xszauw-1280x853.jpg

Det er svært liten sjanse for at russiske maritime spesialstyrker vil bli oppdaget under rekognoseringstokt mot olje- og gassinstallasjoner på norsk sokkel. Det samme gjelder eventuelle sprengladninger som styrkene etterlater på installasjoner og rørledningsnett.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det forteller forsvars- og politikilder samt kilder hos norske operatørselskaper til Aldrimer.no.

Russiske spesialstyrker har siden begynnelsen av 1970-tallet gjennomført en rekke rekognoseringstokt i Nordsjøen og andre deler av norsk sokkel for å planlegge mulige sabotasjeaksjoner.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.