NorgeStadig flere mistenkelige kjøretøy

En grå VW Caravelle med russiske bilskilt ble observert i Lofoten ved 17-tiden 5. august 2018. FOH ble tipset om bilen, som hadde et påfallende kjøremønster. Foto: PRIVAT

Det rapporteres inn et økende antall mistenkelige kjøretøy med utenlandske bilskilt i ulike deler av Norge. Økningen tolkes å være en del av en intensivert russisk etterretningsaktivitet i Norge rettet mot NATO-øvelsen Trident Juncture 2018.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Meldingene om ulike kjøretøysobservasjoner kommer inn både via Forsvarets kanaler og til politiet. Ulike kjøretøy er blitt observert nærheten av militærleire og baser, men også i nærheten av viktig sivil infrastruktur som olje- og gassinstallasjoner, kraftselskaper, bruer og tunneler.

Mottar rapporter

«Våre avdelinger rapporterer rutinemessig inn episoder . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.