VerdenStartskudd for EUs forsvarssamarbeid

Alf Ragnar Olsen06/03/20183 min
Sanitets personel og helikopter crew bærer en båre med en skadet soldat mot et medevac Bell 412 SP helikopter fra 339 skvadronen for evakuering av den sårede (øvelse). Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

EU-landene signerte tirsdag en avtale som for alvor gir startskuddet for unionens nye forsvarssamarbeid. I avtalen inngår tre fellesprosjekter - utvikling av en felles panservogn, sensorer for antimine-operasjoner og en felles, medisinsk kommando. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Avtalen er signert av alle dagens medlemsland i EU, unntatt Malta, Danmark og Storbritannia, melder Reuters. Storbritannia er som kjent på tur ut av EU, som følge av resultatet fra Brexit-avstemningen.

Ønsker EU-samarbeid

Det er derfor ikke overraskende at Storbritannia står utenfor avtalen, sett i lys av landets avgjørelse . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.