USAStatsadvokat antyder bred etterforskning av Trump

NTB04/08/20203 min
President Donald Trump turns to depart after speaking during a briefing with reporters in the James Brady Press Briefing Room of the White House, Monday, Aug. 3, 2020, in Washington. Foto: ALEX BRANDON/AP/NTB SCANPIX
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: En av statsadvokatene i New York har innledet en omfattede etterforskning av president Donald Trump (bildet) for mulige lovbrudd. Trump forlater her podiet etter at han mandag kveld holdt en ny pressekonferanse i Det hvite hus. Foto: ALEX BRANDON/AP/NTB SCANPIX

En statsadvokat i New York forsvarer begjæringen om innsyn i Trumps skattemeldinger og viser til meldinger om «omfattende og langvarig kriminell oppførsel».

Statsadvokat Cyrus R. Vance jr på Manhattan forsvarte innsynsbegjæringen i en føderal domstol mandag.

Statsadvokat Cyrus R. Vance jr.

Han krever innsyn både i personlige skattemeldinger og skattemeldinger fra president Donald Trumps selskaper for en periode på åtte år, dokumenter som Trump så langt har klart å holde et tett lokk på.

Mener det er trakassering

Trumps advokater uttalte i juli at begjæringen var å regne som trakassering av presidenten og argumenterte med at den omfattet for mye. De har gått til søksmål for å stanse utleveringen av skattemeldingene.

Så langt er lite kjent om årsaken til begjæringen om innsyn, ut over at deler av etterforskningen handler om utbetalinger til kvinner som hevdet de har hatt forhold til Trump.

Vances’ advokater sier imidlertid mandag at Trumps argumenter om at innsynsbegjæringen var for bred, kommer fra det de kaller et falskt premiss om at etterforskningen bare dreier seg om betaling av såkalte hysjpenger til kvinner.

Offentlige beskyldninger

– Retten er allerede klar over at denne antakelsen er undergravd av uomtvistelig informasjon som er offentlig kjent, skriver statsadvokaten.

– Det foreligger offentlige beskyldninger om mulig kriminell aktivitet ved Trump Organization i New York som strekker seg et tiår tilbake, skriver advokatene videre. De mener at det de omtaler som grunnløse beskyldninger fra Trumps side truer etterforskningen av saken, og de ber om at argumentene fra presidentens advokater avvises.

Dommeren har satt midten av august som tidsfrist for innsending av argumenter i saken.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.