NorgeAnalyseStatsminister vil-ikke

Statsminister Erna Solberg på vei ut fra Høyres hus etter pressekonferansen søndag kveld. PK med statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og John-Ragnar Aarset, generalsekretær i Høyre om utviklingen i varslersaken i partiet. Foto: FRODE HANSEN, VG

ANALYSE: Statsminister Erna Solberg er utvilsomt en dyktig politiker. Men hun er samtidig preget av styringsarroganse og manglende kriseforståelse. Det betyr at Erna er blitt regjeringens viktigste bremsekloss for en mer ansvarlig forsvars- og sikkerhetspolitikk og en raskere reetablering av Norges forsvarsevne.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

Nok en gang er det statsministerens fotavtrykk vi fornemmer da Høyre-Frp-Venstre-regjeringen i sin regjeringserklæring droppet 2024 som tidsfrist for 2-prosentmålet, dvs at forsvarsbudsjettet skal økes til . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.