NorgeSterkt bekymret for landmakten

Thorstein Korsvold12/10/201718 min
MENER NORGE OG EUROPA MÅ STYRKE SINE FORSVAR: Ståle Ulriksen er en av dem som tror valgresultatet i USA kan tvinge Norge og europeiske land til å styrke sine forsvar. Her soldater fra innsatsstyrken til HV-16 under en øvelse. Foto: KRISTIAN BERG/FORSVARET

Fire organisasjoner og fire politiske partier uttrykker sterk bekymring for det som nå skjer med Hæren og Heimevernet. – Svært skuffende, sier SV.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I dag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2018. Forsvarsbudsjettet er større enn noen gang tidligere, med 55 milliarder. Regjeringen - Høyre og Frp - får ros for at det satses. Men at Hæren opplever et tap av kjøpekraft, og at Heimevernet må ta store budsjettkutt, det gir grunn til bekymring for flere.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.