NorgeStrid om koronatiltak bak lukkede dører

NTB05/05/20202 min

Inngripende koronatiltak i andre land la et press på Norge og var en utfordring, mente Folkehelseinstituttet (FHI) 8. mars.

VG har fått innsyn i et notat som var unntatt offentlighet, der FHI-ansatte med ansvar for å håndtere det pågående utbruddet går i detalj om situasjonen helgen 7. og 8. mars – dagene før regjeringen innførte de strenge kontrolltiltakene.

«Det er stort press på å implementere tiltak som ikke er kunnskapsbaserte eller gjennomførbare i Norge, spesielt etter at andre land har valgt å bruke inngripende tiltak som i nåværende situasjon vil ha begrenset effekt i Norge», skriver gruppen i notatet, ifølge VG.

– Det har vært mest omtalt etterpå at vi i vår vurdering ikke anbefalte stenging av skoler og barnehager som et tiltak, fordi det ikke fantes kunnskapsgrunnlag for at dette hadde en effekt på smittespredningen. sier avdelingsleder Line Vold i FHI.

Regjeringen stengte skolene og barnehagene 12. mars mot FHIs råd.

Helseminister Bent Høie (H) er enig i at presset var stort.

– Jeg var daglig i mediene og forsvarte blant annet at vi ikke hadde stengt skolene, og en del andre forslag som var fremme som det var press på at vi skulle innføre, sier Høie til VG.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.