NordenSvensk ekspert kritisk til at demonstrasjon fikk grønt lys

NTB04/06/202012 min

Flere tusen mennesker protesterte mot politivold og rasisme i Stockholm onsdag. Smittevernekspert er meget kritisk til tillatelsen som ble gitt på forhånd.

– Det er som å si «fuck you» til alle som jobber med å få bukt med smittespredningen, sier Björn Olsen til svenske Aftonbladet.

Han er overlege og professor i infeksjonssykdommer ved Uppsala universitet og Akademiska sjukhuset.

Unik situasjon

– Det er viktig å demonstrere, men vi er i en unik situasjon, og vi snakker om et biologisk unntak. Vi er midt i en pandemi og dette kommer til å få konsekvenser, sier han.

Hva demonstrasjonen vil ha av betydning for videre smittespredning, vil først vise seg om noen uker, ifølge overlegen.

Det var i forrige uke at afroamerikaneren George Floyd døde etter en pågripelse i Minneapolis i Minnesota. Drapet har ført til raseri og demonstrasjoner i store deler av verden, også i Sverige.

Over 4.000 dødsfall

Demonstrasjonen ble arrangert samtidig med at Sverige står midt i koronautbruddet med over 4.000 dødsfall knyttet til viruset.

Sosialdemokraten Annika Strandhäll er også kritisk til hvordan flere av demonstrantene havnet i håndgemeng med politiet.

– Politiet var meget undertallige i forhold til antallet demonstranter. De forsøkte å skille massene på en profesjonell måte, men ble da møtt med provokasjoner, sier Strandhäll til nyhetsbyrået TT.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

 • Marinemann77

  05/06/2020 at 19:03

  Sverige var en gang en stormakt. Det var et flott land med stor industri, lov og orden og stor verdiskaping. Det svenske flyvåpenet var faktisk et av verdens største målt i antall fly på 50-tallet. Sverige var et skinnende lys!

  I dag har Sverige blitt en sump! Hva har egentlig skjedd?

  Jeg har sluttet å bry meg med hva som skjer i Sverige. Dette er et tapt land!

  Norge må styrke grensen til Sverige. Permanent. Dessverre.

  Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.