NorgeSverige forkaster norsk stridsvognløsning

Thorstein Korsvold03/01/201858 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/05/20151108_jimcro01_OPWOLFGANGDSC_7067.jpg

Sverige går bort fra den stridsvognløsningen Norge nå innfører. Den egner seg ikke til offensive oppgaver, mener Ulf Högström ved Försvarshögskolan.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Før jul kunne Aldrimer.no avsløre at norske stridsvognbataljoner bare får 13 stridsvogner hver. Det er i et historisk perspektiv lavt, Norge har ikke hatt så få stridsvogner i disse bataljonene på mange tiår. Også sammenlignet med andre land er tallet interessant - nesten ingen sprer stridsvogner så tynt utover som Norge nå skal.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.