NorgeSverige forkaster norsk stridsvognløsning

Thorstein Korsvold03/01/201858 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/05/20151108_jimcro01_OPWOLFGANGDSC_7067.jpg

Sverige går bort fra den stridsvognløsningen Norge nå innfører. Den egner seg ikke til offensive oppgaver, mener Ulf Högström ved Försvarshögskolan.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Før jul kunne Aldrimer.no avsløre at norske stridsvognbataljoner bare får 13 stridsvogner hver. Det er i et historisk perspektiv lavt, Norge har ikke hatt så få stridsvogner i disse bataljonene på mange tiår. Også sammenlignet med andre land er tallet interessant - nesten ingen sprer stridsvogner så tynt utover som Norge nå skal.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.