NordenSverige: Største HV-øvelse i nyere tid

Alf Ragnar Olsen08/06/201824 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/06/20180606_Bezmah01_Beredskapskontrol_HV_418-1-1280x812.jpg

Denne ukens uvarslede alarmøvelse i Sverige er den første storøvelsen siden 1975 der hele heimevernsstyrken ble innkalt. – En svært viktig øvelse og test av beredskapen, sier Försvarsmaktens øverstkommanderende Micael Bydén.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Klokken 16 tirsdag ettermiddag denne uken gikk varsling ut til alle HV-distriktene i Sverige om å mobilisere til innsats. Øvelsen var ikke varslet, og hadde som formål å avdekke hvordan det reelt sett står til med beredskapen i den svenske HV-strukturen.

Øverstkommanderende Micael Bydén i Försvarsmakten, Sveriges forsvarssjef, 

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.