VerdenTar ansvar for angrep mot Saudi-Arabia

NTB23/11/20201 min

De jemenittiske Houthi-opprørerne sier de står bak et rakettangrep mot et Aramco-anlegg i den saudiarabiske byen Jeddah, skriver Reuters.

Påstanden, som ble fremmet av en av houthienes militærtalsmenn på Twitter, har ikke blitt bekreftet av Saudi-Arabia, skriver nyhetsbyrået.

Advarer utenlandske selskap

Talsmannen advarer utenlandske selskap som opererer i Saudi-Arabia og oppfordrer dem til å være varsomme, da «aksjonene vil fortsette».

Jemen har vært preget av konflikt siden en regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia i mars 2015 gikk til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som hadde tatt kontroll over Jemens hovedstad Sana nord i landet noen måneder tidligere.

Den saudiarabiske oljegiganten Aramco er et av verdens største selskap og hadde en markedsverdi på over 19.000 milliarder kroner da det ble børsnotert i desember i fjor.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.