USATestet atomrakett uten stridshode

NTB05/08/20201 min

USA har testet en av sine langtrekkende atomraketter over Stillehavet. Raketten hadde ikke stridshode, og oppskytingen beskrives som en utviklingstest.

Den interkontinentale raketten ble skutt ut fra Vandenberg Air Force Base i California tirsdag mot et mål i Stillehavet 6.700 kilometer unna, opplyser det amerikanske luftforsvarets Global Strike Command.

Raketten var av typen Minuteman-III, en type som først ble tatt i bruk på 70-tallet, under den kalde krigen. Tester av de aldrende rakettene er nødvendig for å holde systemet operativt, sier oberst Omar Colbert i det amerikanske forsvaret i en uttalelse.

Det amerikanske luftforsvaret sier rakettesten ikke er en reaksjon på internasjonale hendelser. Testen omtales som en utviklingstest.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.