VerdenOrdkrig mellom Kina og USA om Sør-Kinahavet

NTB14/07/20202 min

Kina slår tilbake etter at Trump-administrasjonen mandag sa at USA avviser så godt som alle Kinas krav om eierskap til ressurser i Sør-Kinahavet.

– Vi anbefaler USA om å stå ved sine forpliktelser om ikke ta side i saken om territorial suverenitet, respektere lands forsøk på å skape fred og stabilitet i Sør-Kinahavet og stoppe forsøkene på å forstyrre og sabotere regional fred og stabilitet, heter det i en uttalelse fra den kinesiske ambassaden i Washington D.C.

— Ulovlige krav

Mandag omtalte utenriksminister Mike Pompeo Kinas krav på ressurser over nesten hele Sør-Kinahavet som «fullstendig ulovlige».

– Det er også deres bøllete framferd for å få det slik de vil, sa Pompeo.

Trump-administrasjonen eskalerte dermed konflikten med Kina. Målet er å demme opp for landets innflytelse. Ressurskravene i Sør-Kinahavet er en av de mest sensitive og splittende sakene i regionen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.