NATO/USATre amerikanske P-8 i Bodø

Amerikansk P-8 Poseidon fra US Navy i Bodø 20. august 2017. Foto: ROALD HANSEN

Tre amerikanske P-8 Poseidon overvåkingsfly fra US Navy opererer for tiden fra Bodø flystasjon. Flyene inngår i en amerikanskledet marineøvelse, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

«Flyene deltar på en amerikansk ledet øvelse som gjennomføres i internasjonalt farvann utenfor kysten av Norge», skriver pressetalsmann Ivar Moen ved FOH i en e-post til Aldrimer.no. Han understreker at aktiviteten til de amerikanske overvåkingsflyene er «koordinert med norske myndigheter».

Norsk fregatt

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.