NorgeTrenger 16 000 m2 på Evenes

Rune S. Alexandersen03/04/201737 min
EVENES: Her skal Norge samle sine kampfly og maritime patruljefly i nord. Foto: ROLV LEIRRO

Forsvarsdepartementet (FD) sier det er behov for areal til 16 000 kvadratmeter flyoperative flater på Evenes, i tillegg til dagens infrastruktur. De avslører samtidig at de legger opp til sikkerhetssoner som er «vesentlig mindre» enn 1000–1200 meter. – Det er plass til MPA-operasjoner fra Evenes, forsikrer politisk rådgiver Audun Halvorsen (H) i FD.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Flere kilder har gjennom aldrimer.no tidligere uttrykt bekymring for om det er plass til all den nye aktiviteten på Evenes. Argumentene har blant annet vært at Evenes flystasjon er omringet av 

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.