NorgeTror Høyre kan tape valget på forsvarssaken

Thorstein Korsvold08/08/201726 min
Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøker FOS sommer 2016, og ser på det norske forsvarets nye ledere. // The prime minister Erna Solberg and minister of defence Ine Eriksen Søreideare visiting the armed Forces Recruitment and Selection process 2016, and take a look at new leaders for the Armed Forces.

Pensjonert generalløytnant og Høyre-mann Dagfinn Danielsen (80) tror Høyre har undervurdert kraften i forsvarssaken. Den kan bli en hovedårsak til at partiet taper valget, tror han.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

– Det er et paradoks. De har tross alt gjort et betydelig løft for forsvarssaken. Men svakhetene er også store. Om langtidsplanen hadde vært en innlevert besvarelse på stabsskolen, så hadde jeg vurdert den til stryk. Å utelate hele landsforsvaret, en tredel av forsvarsmakten, det holder ikke mål, sier Danielsen til aldrimer.no.

– Fullstendig feilvurdering

Danielsen har p . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.