EuropaTrump bekrefter styrkereduksjon i Tyskland

NTB16/06/20202 min

USA kommer til å redusere antallet amerikanske soldater i Tyskland til 25.000, bekrefter president Donald Trump. Det er 9.500 færre enn i dag.

– Vi kommer til å få ned soldattallet til 25.000 soldater, sa Trump på en pressekonferanse i Det hvite hus mandag.

Anklaget Tyskland

Han anklaget samtidig Tyskland for å behandle USA urettferdig når det gjelder handel og for å skylde penger til Nato. De amerikanske soldatene i Tyskland utgjør en voldsom kostnad for USA, fastslo han.

– Så vi blir skadelidende når det gjelder handel, og vi blir skadelidende når det gjelder Nato, sa Trump før han la til at USA også blir utnyttet av andre land.

– Men den verste utnytteren er Tyskland, sa han.

Han oppga at det nå befinner seg 52.000 amerikanske soldater i Tyskland, og at antallet nå skal halveres. Men ettersom det riktige antallet er 34.500, er det snakk om en reduksjon på 9.500 soldater.

Bekreftet

Det har vært spekulert på om USA planla å trekke styrker ut av Tyskland, og i forrige uke bekreftet den tyske regjeringen at den var blitt informert av amerikanske myndigheter om en delvis tilbaketrekking.

The Wall Street Journal skrev tidligere i juni at Trump-administrasjonen planlegger å trekke ut rundt 9.500 av de 34.500 soldatene som i dag er stasjonert på baser i Tyskland.

Der Spiegel skrev at USA vurderte å trekke ut mellom 5.000 og 15.000 soldater innen høsten.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.