USATrump: Fangeutveksling gjør Iran-avtale mulig

NTB05/06/20202 min

USAs president Donald Trump takker Iran for løslatelsen av en amerikansk veteran fra marinen og sier det viser at en avtale med Iran er mulig.

– Vi har hentet hjem mer en 40 gisler og fanger siden jeg tok over som president. Takk, Iran! Det viser at en avtale er mulig! tvitrer Trump.

To år i fangenskap

Presidenten skriver også at han snakket på telefon med Michael White, som ble fløyet ut av Iran torsdag etter to år i fangenskap.

47 år gamle Michael White ble pågrepet i juli 2018 mens han var i Iran for å besøke kjæresten. Han ble dømt til ti års fengsel for å ha fornærmet Irans øverste leder og for å ha publisert privat informasjon på nett.

USA har også løslatt to iranske forskere denne uken.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.