USATrump trosset forbud mot å samle mange mennesker

NTB14/09/20202 min

USAs president Donald J. Trump holdt søndag kveld sitt første valgmøte innendørs på flere måneder og trosset et lokalt forbud mot å samle mer enn 50 mennesker.

Valgmøtet i Henderson i Nevada ble holdt i en industribygning som eies av en av Trumps støttespillere.

Trump talte i mer enn én time foran en folkemengde der mange ikke hadde på seg munnbind.

Jublende tilskuere

– Om 51 dager skal vi vinne i Nevada og vi skal vinne fire nye år i Det hvite hus, sa Trump til den jublende forsamlingen.

Antall nye koronatilfeller i USA øker nå ikke like mye som før, men eksperter mener at det fortsatt er nødvendig å opprettholde tiltak som sosial distansering.

– Be guvernøren deres om å åpne opp delstaten, sa Trump.

Kathleen Richards, en talskvinne for lokalmyndighetene i Henderson, sa til CNN at valgarrangementet var et brudd på delstatens covid-19-regelverk og at eieren av industrianlegget kan miste lisensen til å drive videre.

— Dumdristige handlinger

Like før valgmøtet, sa Nevadas guvernør, demokraten Steve Sisolak, at Trump utviser dumdristige og egoistiske handlinger ved å sette utallige liv i fare i Nevada.

Tim Murtaugh, kommunikasjonsdirektør for Trumps valgkamp, forsvarte innendørsmøtet. Hvis amerikanere kan delta i demonstrasjoner, spille i kasinoer eller sette fyr på lokale bedrifter i opptøyer, så bør de også kunne få være til stede og høre presidenten tale, uttalte han.

Trumps forrige valgmøte som ble holdt innendørs var i Tulsa i Oklahoma i juni. Etter det registrerte byens myndigheter en økning i nye virustilfeller.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.