USATrumps helse i fokus etter ustø gange

NTB15/06/20202 min

USAs president Donald Trump skyldte på en svært glatt rampe da han så ut til å miste balansen etter en tale lørdag.

Presidentens ustø gange etter talen ved militærakademiet West Point lørdag utløste nye spekulasjoner om 74-åringens helse og ny latterliggjøring på sosiale medier.

– Rampen som jeg gikk ned etter talen, var svært lang og bratt, hadde ikke gelender, og var framfor alt svært glatt, sa han.

Tørt vær

– Det siste jeg ville, var å falle slik at de falske mediene kunne gjøre narr av meg. På de siste ti meterne løp jeg. Momentum, skrev Trump på Twitter.

Men journalister på stedet merket seg at været var tørt og at rampen ikke var spesielt bratt. Og at han måtte ta et par ekstra skritt på slutten.

Det er alltid mye oppmerksomhet om amerikanske presidenters helse, men Trump har generelt framstått som svært sprek til å være 74 år gammel, selv om den siste legeundersøkelsen påpekte at han er overvektig.

Fokus på helse

Siden han jevnlig gjør narr av helsetilstanden til sin sannsynlige rival til høsten, Joe Biden, som er over tre år eldre enn ham, vil spørsmålet om kandidatenes helse bli et tema i valgkampen.

Flere andre episoder de siste dagene har også vakt oppmerksomhet. Lørdag måtte han bruke begge hender for å løfte et glass vann til munnen under en tale, og han hadde også trøbbel med å uttale navnene til flere berømte amerikanere, blant dem generalene Ulysses S. Grant og Douglas MacArthur.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.