USA— Trumps håndtering «fullstendig diskvalifiserende»

NTB17/09/20202 min

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden sier at president Donald Trumps håndtering av koronapandemien gjør Trump ukvalifisert til å være president.

– Presidentens ansvar er å beskytte det amerikanske folk, og han vil ikke gjøre det. Og det er fullstendig diskvalifiserende, sa Biden på et pressetreff.

Han sa at Trump har manglet seriøsitet i møtet med pandemisituasjonen.

Mye kritikk

Trump-regjeringens håndtering av pandemien har fått mye kritikk etter at det ble publisert utdrag fra den siste boken til gravejournalisten Bob Woodward. Her innrømmer Trump at han forsøkte å tone ned konsekvensene av koronautbruddet for ikke å skape panikk.

Biden møtte pressen etter å ha blitt brifet av helseeksperter om en potensiell koronavaksine.

– Vi kan har ikke råd til å igjen gjøre disse feilene når det kommer til en vaksine. Jeg stoler på vaksiner, jeg stoler på forskere, men jeg stoler ikke på Donald Trump. Nå kan heller ikke det amerikanske folk gjøre det, sa han.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.