RusslandTsjekkia: Bekjemper falske nyheter

Thorstein Korsvold02/01/201766 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/01/Prague_2006-11_052-1280x960.jpg

En flodbølge av propaganda og falske nyheter preget 2016. Nå vil flere europeiske land øke innsatsen for å bekjempe uvesenet. Tsjekkia starter 2017 med å åpne et senter med 30 ansatte. De skal motarbeide terrorisme, hybridtrusler, og innblanding i landets demokratiske valg.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Tsjekkiske myndigheter har identifisert rundt 40 nettsteder som aktivt sprer løgner, desinformasjon og falske nyheter. Vinklingene på sakene er overveiende pro-russiske. Tsjekkiske politikere og det tsjekkiske demokratiet omtales som regel i nedsettende ordelag. NATO og EU framstilles som aggressive, imperialistiske organisasjoner. Det er heller ikke langt mellom de rene . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.