VerdenTusener demonstrerer mot Netanyahu

NTB15/07/20202 min

Flere tusen israelere demonstrerte tirsdag foran residensen til statsminister Benjamin Netanyahu med krav om at regjeringen må gå av.

Myndighetene har de siste ukene høstet mye kritikk for sin håndtering av koronapandemien og for anklager om korrupsjon. Demonstrantene bar plakater med tekst som «Netanyahus korrupsjon gjør meg syk» og «Gå av, Netanyahu!»

En av arrangørene, general Amir Hasel i reservestyrkene, ba demonstrantene kreve frihet, likhet og brorskap, og minnet om at tirsdag var årsdagen for den franske revolusjon, for 231 år siden.

Store politistyrker

Store politistyrker var utplassert for å hindre at folkemengden skulle kom ut av kontroll.

– Det mest dødelige viruset er ikke covid-19, men korrupsjon, sa demonstranten Laurent Cige, som hadde tatt turen fra Tel Aviv til Jerusalem for å delta i arrangementet.

Statsminister Netanyahu ble i januar siktet for bestikkelser, skattesvindel og tillitsbrudd i tre saker. Neste dato i rettsprosessen er 19. juli. Statsministeren avviser alle påstander og sier de er politisk motivert for å få ham vekk.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.