Verden– Tyrkisk missilkjøp kan være høyt spill

Ole Dag Kvamme09/10/20174 min
Russiske S-400 bakke til luft-missiler. Foto: Соколрус

Avtalen Tyrkia har inngått med Russland om å kjøpe luftvernssystemet S-400 har ført til sterke reaksjoner fra andre NATO-land. Forsker Karsten Friis ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) er ikke sikker på at kjøpet kommer til å bli gjennomført.

Av OLE DAG KVAMME / oledag@aldrimer.no

– Dette er politikk. Prosessen er ikke ferdig før missilene står i hagen til Erdogan, kommenterer seniorrådgiver Karsten Friis, som leder forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

President Recep Tayyip Erdogan bekreftet for to uker siden at det er inngått kontrakt . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.