RusslandUbåt, helikoptre og missiler til Nordflåten

Thorstein Korsvold19/04/20183 min
An aerial starboard bow view of a Russian Navy Northern Fleet DELTA IV class nuclear-powered ballistic missile submarine underway on the surface. Foto: US NAVY

Den russiske Nordflåten har i løpet av tre måneder mottatt en strategisk atomubåt, tre krigsskip og 46 Kalibr missiler.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Den russiske Nordflåten tilføres stadig nye skip, nytt materiell og personell.

I mars meldte det russiske forsvaret at 7.000 personer var vervet til tjeneste. I november i fjor fikk Nordflåten en ny fregatt og et nytt landgangsfartøy. I tillegg bygger Russland 12 til 18 nye korvetter. Nye ubåter kommer også til.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.