Norge– Kan sette nasjonens sikkerhet på spill

Alf Ragnar Olsen19/04/201863 min
I et gradert utkast til vedlegg A for Konseptvalgutredningen for Evenes, et såkalt "Behovsdokument" ført i pennen av Luftforsvaret, slås det fast at selv en oppgradert drivstoffkapasitet på Evenes flystasjon kan gi utfordringer. Faksimile: ALDRIMER.NO

Tor Egil Vangstad i Norges Offisersforbund (NOF) mener det er svært alvorlig dersom Stortinget ikke får fullstendig og korrekt informasjon fra regjeringen knyttet til basevalg - som i Andøya/Evenes-saken. – Det kan i verste fall sette nasjonens sikkerhet i fare, sier Vangstad.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Da regjeringen fikk spørsmål fra Arbeiderpartiet om hvorvidt etablering av en nødrullebane på Evenes var nødvendig, ble svaret nei. Samtidig hadde regjeringen fra fagmilitært hold fått vite at dette i Luftforsvaret ansees som et ufravikelig krav.

Senterpartiet mener det kan . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.