USAUSA har tømt alle lagre av Remdesivir

NTB01/07/20201 min

Ingen andre land får kjøpe Remdesivir, som kan brukes i behandlingen av alvorlig syke koronapasienter, de tre neste månedene. USA har støvsugd markedet.

– De har tilgang til det meste av forsyningen av Remdesivir, så det er ikke noe igjen til Europa, sier seniorforsker Andrew Hill ved Liverpool University, til avisen The Guardian.

Remdesivir er det første legemiddelet som ble godkjent av helsemyndighetene i USA for behandling av covid-19-viruset. Én behandling av alvorlig syke koronapasienter koster om lag 22.700 kroner, opplyser legemiddelfirmaet Gilead.

USA har nå kjøpt mer enn 500.000 doser av medisinen. Det er hele Gileads produksjon i juli og 90 prosent av produksjonen for august og september.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.