NATO/USAUSA vedtar stor forsvarssatsing

Thorstein Korsvold19/09/201715 min
U.S. Army Rangers, assigned to 2nd Battalion 75th Ranger Regiment, prepare for extraction from their objective during Task Force Training on Fort Hunter Liggett, Calif., Jan. 30, 2014. Rangers constantly train to maintain their tactical proficiency. Foto: STEVEN HITCHCOCK/U.S. ARMY

Det amerikanske senatet har vedtatt å øke USAs forsvarsbudsjett fra 619 til 700 mrd. Dollar. Det er en stor økning, på 13%. Pengene skal blant annet gå til høyere soldatlønninger, til å styrke missilforsvaret og til å øke antallet tropper.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Med et stort flertall, 89 mot 8 stemmer, vedtok det amerikanske senatet i går den nye loven som bestemmer hvor mye penger forsvaret får i 2018.

Fortsatt gjenstår det behandling i representantenes hus, og deretter godkjenning av presidenten. Men den tverrpolitiske enigheten i senatet er en sterk indikasjon på at . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.