NorgeVar bare sekunder fra katastrofe

Molde 20190324. Cruisbåten Viking sky med motorhavari og i kraftig uvær Foto: TERJE PEDERSEN/ NTB SCANPIX

Redningsledelsen bekrefter nå at cruiseskipet Viking Sky var bare sekunder fra å grunnstøte lørdag. Da ville trolig mange av de 1373 passasjerene og mannskapet ha mistet livet.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

— Skipet var meget nær ved å gå på land. Da hadde situasjonen blitt langt mer komplisert. Det skulle ikke mye til før folk hadde havnet i sjøen, sier fungerende avdelingsdirektør og sjef for Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS), Ståle Jamtli.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.