NorgeVeien videre for Aldrimer.no

Aldrimer-redaksjonen samlet til teammøte i 2016. Foto: ALDRIMER.NO
STØRRE REDAKSJON: I perioden 2015-2018 hadde Aldrimer betydelig økonomisk støtte og en stor journalistisk produksjon. På grunn av bortfall av driftsstøtte i 2019, har virksomheten vår ligget nede de siste månedene. Her er Aldrimer-redaksjonen samlet til teammøte i 2016. Foto: ALDRIMER.NO

Velkommen til en redesignet nettavis. Nå kan du endelig bli abonnent og støtte vår journalistikk. Uten denne støtten vil vi ikke være i stand til fortsette med å sette søkelys på hvordan det står til med beredskapen, sikkerheten og forsvarsevnen i Norge. 

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Våre dybdeartikler vil du i tiden framover i hovedsak måtte være abonnent for å lese. Etter fem års drift basert på veldedig støtte fra ulike hold, må vi nå endre driftsmodell dersom vi skal overleve. Vi håper mange av våre trofaste lesere vil følge oss også videre og gi oss den støtten som er nødvendig for at det er mulig å sikre Aldrimer.no videre drift. Noe fellesstoff og enklere registreringer vil fortsatt kunne bli tilgjengelig åpent for alle.

Aldrimer.no har en viktig rolle å spille i norsk offentlighet. Vi har også hatt en viktig rolle fra nettavisen ble etablert i 2015. Beredskap er et svært viktig tema å følge journalistisk med på. Å granske om staten Norge gjør en god nok jobb for å ivareta sikkerheten til sine innbyggere er ikke blitt mindre viktig siden starten for fem år siden. Den pågående pandemien fungerer – dessverre – som en illustrasjon på at det er mange farer som truer Norge fra ulike kanter. Etter 2011 har det politiske fokuset dessverre vært mest på å forberede en beredskap med utgangspunktet i det vi opplevde da. Et terrorangrep. Det er selvsagt viktig at den type beredskap også er på plass. Men det eneste vi vet med sikkerhet om neste krise, er at den kommer til å bli helt annerledes. Denne gangen er det corona-viruset SARS-CoV-2 som truer Norge. Neste gang vil det, nok en gang, bli noe helt annet.

Etter å ha hatt driftsstans i fire-fem måneder i slutten av i fjor og begynnelsen av 2020, må vi nå bygge opp igjen redaksjonen og vår løpende journalistikk. Det vil ta litt tid. Jeg ber derfor om forståelse for at vi ikke umiddelbart kan love et stort antall artikler og høy publiseringstakt, men dette vil gradvis kunne reetableres til tidligere nivå etterhvert som et økt antall abonnenter skaper et økonomisk grunnlag for å utvide staben. Akkurat nå er det bare undertegnede som driver Aldrimer.no. Det betyr at dersom jeg blir syk eller skal ha lovpålagt ferie, vil det kunne bli pause i publiseringstakten vår. På det meste tidligere hadde vi fire-fem skrivende journalister samt flere frilansere som leverte innhold til våre flater. Et stort antall personer var også involvert i produksjonen av våre 13 dokumentarer som fortsatt vil bli liggende åpent tilgjengelig for alle, på våre nettsider og på YouTube. Vi håper dette kan fungere som veier inn til å bli abonnent hos Aldrimer.no.

Dersom du ønsker å sikre at Aldrimer.no kan fortsette, er det viktig at så mange som mulig blir abonnenter så fort som mulig. Det vil gjøre det mye lettere for oss å levere jevn kvalitet til dere lesere og til å øke antall medarbeidere, slik at vi leverer en jevn strøm av gode nyhetssaker. Et størst mulig antall abonnenter vil også sikre at vi på en mer solid måte kan videreføre vårt løpende samfunnsoppdrag.

Abonnementsprisen er satt på nivå med de fleste lokalaviser, og vi håper derfor at det skal være økonomisk overkommelig å bli abonnent, selv i disse krisetider. Og dersom du er rask, kan du benytte deg av vårt tidsbegrensede introduksjonstilbud for de som tegner et årsabonnement! For 1889 kroner får du eksklusiv tilgang til alt på Aldrimer.no i et helt år. Det er kanskje nettopp nå i krisetider at mange forhåpentligvis får en påminnelse – dersom det skulle være nødvendig – at en nettavis som Aldrimer.no trengs mer enn noensinne. Takk for følget og bli med på veien videre!

Tegn abonnement her. Og fortsett å send oss nyhetstips om saker du ønsker at vi skal skrive om!

PS: I overgangen fra gammel til ny nettavis, har vi dessverre ikke greidd å få overført de 12 siste innleggene som er lagt ut i kommentarfeltene på våre nyhetsartikler. Dette beklager vi. Dette har vært et teknisk problem og er ikke noe forsøk på sensur fra vår side. Vi oppfordrer de som kan om å legge ut sine kommentarer om igjen. Send oss gjerne en e-post til kjetil@aldrimer.no så sender vi dere en kopi av kommentaren(e), dersom ønskelig.

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.