Norden– Vi må forberede oss på det verste 

Øvelse Milengex 2014 er en årlig EOD- og CBRN øvelse i det nordiske forsvarssamarbeidet (NORDEFCO). Dette var første gang hærens ekslosivryddere deltok på denne øvelsen - hvor eksplosiver kombinert med CBRN setter EOD-operatørene på store prøvelser.

Det finske forsvaret har sendt informasjon til 900.000 finner om deres rolle i krig. Eksperter ber landet forberede seg på både cyberangrep og militære angrep. Russerne, på sin side, advarer mot NATO-medlemsskap. 

Av LARS ANDREAS ELLINGSGARD ØVERLI /TmilG2003@gmail.com

Det finske forsvaret sendte tidligere denne måneden ut brev til nesten en million reservesoldater – personer som tidligere har tjenestegjort i militæret, samt personer som bor i utlandet. I brevet får de redegjort for sin rolle i tilfelle Finland skulle havne i krig. De finske forsvarsmyndighetene hevder brevene er sendt for å «utvikle kommunikasjonen med . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Lars Andreas Ellingsgard Øverli

Journalist og fotojournalist med base i Oslo. Har jobbet for blant andre Laagendalsposten, Adresseavisen og Aftenposten. Driver reportasjebyrået Paragon Features, som i perioden 2011-2014 laget generasjonsportrettet "Fra ungdommen", som er publisert som bok, TV-serie, nettside og utstilling.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.