NorgeVil ha norsk produksjon av legemidler og smittevernutstyr

NTB06/05/20202 min

Et flertall på Stortinget vil heve beredskapen og ber regjeringen utrede hvilke legemidler og medisinsk utstyr som kan og bør produseres i Norge.

Det går fram av innstillingen fra helse- og omsorgskomiteen til Nasjonal helse- og sykehusplan, som ble lagt fram tirsdag.

Ber regjeringen utrede

«Stortinget ber regjeringen utrede hvilken produksjonskapasitet som eksisterer i Norge, og hvilke essensielle legemidler og medisinsk utstyr som kan og bør produseres nasjonalt for å sikre forsyning og beredskap, og komme tilbake til Stortinget med en sak om dette», heter det i innstillingen.

Et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV stiller seg bak punktet.

Komiteen viser særlig til at tilgangen på smittevernutstyr har vist seg å være prekær under koronakrisen, både på sykehusene og i kommunene.

Legemiddelmangel

I tillegg har mangel på legemidler vært et problem i Norge i flere år, mens koronautbruddet har forsterket problemene ytterligere.

– Tilgang på både legemidler og smittevernutstyr har vært en utfordring både i Norge, men også internasjonalt. Komiteen viser til at omstillingen i helsetjenesten har ført til at mange har fått planlagte behandlinger og undersøkelser utsatt, noe som vil skape utfordringer i helsetjenesten fremover, heter det i innstillingen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.