NorgeVurderer tiltak for økt maritim beredskap

Alf Ragnar Olsen24/08/201812 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/10/09082016ostheim__3259-1280x853.jpg

Regjeringen får kritikk for å ha gjort for lite for å iverksette forslagene fra SARiNOR-prosjektet som kan bidra til å styrke den maritime beredskapen i nord. Statssekretær Thor Kleppen Sættem i Justis- og beredskapsdepartementet avviser langt på vei kritikken.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Statssekretæren viser til at beredskapen særlig i Svalbard-regionen er betydelig styrket og at det i tillegg foreligger planer om å ytterligere styrke helikopterberedskapen fra 2021.

Justis og beredskapsdepartementet har bidratt til finansiering av SARiNOR1 og SARiNOR2-prosjektene, der en rekke av landets fremste eksperter på området har deltatt . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.