fbpx
 

Norge― Verdens beste simulator

Rune Sævik28/05/201813 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/05/Ildleder-simulator-på-Rena-01.jpg

Hæren har tatt i bruk en ny simulator for å øve på ildledning i Rena leir. 120 datamaskiner og 5 km nettverkskabel koster flesk, men vil spare kostnader på lang sikt.

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

― Simulatortrening gir effektiv og god trening, fordi nivået på treningen kan tilpasses brukerens behov med en realisme som vanskelig lar seg gjenskape i fredstid, sier oberst Morten Jensen, fagsjef artilleri ved Hærens våpenskole.

Fleksibel læringsarena
Den nye simulatoren JFATS (Joint Terminal Attack Controller and Forward Observer Advanced Trainer System) i Rena leir er bygd . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. (introtilbud til 1. juni) Kr 1889,-

Årsabb. Kr 2599,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.