Norge17. mai: Vil ikke tvinge nordmenn til å følge koronaråd

NTB14/05/20202 min
Ski 20180214. Politibil - Patruljepolitibil og Svartemarje (etter engelsk Black Maria, av ukjent opprinnelse), iblant også bare kalt maje, er en kassevogn som brukes som politibil til transport av flere arrestanter samtidig. Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX
IKKE MANNSKAPER: Norsk politi har hverken hjemmelsgrunnlag eller mannskaper nok til å reagere formelt mot personer som bryter anbefalingene fra helsemyndighetene på årets 17. mai, fastslår politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

Folk som på nasjonaldagen bryter rådene fra helsemyndighetene for hvor mange som kan samles, får en «vennlig henstilling fra politiet», sier politidirektøren.

Det er likevel viktig at folk fortsetter å følge rådene, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til VG.

Ikke hjemler

– Vi har ikke mannskaper til det. Vi har ikke hjemler til det. Og vi ønsker heller ikke disse hjemlene. Vi vil ikke være et slikt politi som går inn med makt for å få folk til å følge myndighetenes råd, sier hun til avisen.

Bjørnland sier hun håper politiet kan bidra til at det blir en trygg og hyggelig 17. mai-feiring.

Tilstedeværelse

– Vi kommer til å prioritere tilstedeværelse, der vi har opplysninger, om at det kommer til å samles folk, sier hun.

Politidirektøren peker på at det først og fremst arrangøren som har ansvar for at folk overholder de overordnende føringene fra helsemyndighetene.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.