NorgeLav dødelighet av covid-19 i Norge

NTB14/05/20202 min

Nye tall viser at dødeligheten blant koronasmittede i Norge er mye lavere enn det anslaget Verdens helseorganisasjon (WHO) opererer med globalt.

I midten av april meldte WHO at 6 prosent av alle som var registrert med koronasmitte, nå var døde. I Norge var tallet 2,62 prosent en uke senere, og nå ser dødeligheten ut til å være på 2 prosent, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i en artikkel omtalt i Aftenposten.

Lav andel smittet

Blodprøver fra nesten 400 personer i Oslo-området viser at færre enn to av hundre har antistoff mot koronavirus. Det tyder på at bare en liten del av befolkningen har vært smittet med koronavirus.

– Det betyr at det ikke er store mørketall. Det var det vi var mest spente på, sier John T. Vaage til avisen. Han er professor og leder for Avdeling for immun­ologi og transfusjonsmedisin ved Oslo universitetssykehus.

Gjenstår flere tester

Det gjenstår flere tester før han vil si nøyaktig hvor ­mange som har vært smittet, men dersom 2 prosent av ­befolkningen har vært smittet, betyr det at mindre enn 107.000 vært koronasyke i Norge. Tallet er trolig lavere siden alle testene er gjort i Oslo.

Og dersom anslaget på 2 prosent stemmer, har rundt 0,2 prosent av de smittede dødd, skriver Aftenposten.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.