Verden18 islamister drept på Sinai-halvøya

NTB22/07/20202 min

Den egyptiske hæren har drept 18 antatte islamistiske opprørere i luft- og bakkeangrep på Sinai-halvøya tirsdag, ifølge en uttalelse.

Hærens aksjon avverget et angrep som opprørerne planla mot et av sikkerhetsstyrkens anlegg i byen Bir al-Abd, ifølge uttalelsen.

– I samarbeid med luftforsvaret, klarte sikkerhetsstyrker å jage terrorelementer gjennom en gård og inn i forlatte bygninger der 18 av dem ble drept, blant dem en som hadde på seg et bombebelte, opplyser hæren.

Biler med eksplosiver

To soldater ble drept og fire andre såret i aksjonen. Hæren ødela også fire biler, blant dem tre som var lastet med eksplosiver.

Byen ligger rundt 80 kilometer vest for Nord-Sinais administrasjonssenter al-Arish og har vært åsted for flere tidligere terrorangrep som IS har påtatt seg ansvar for. Blant dem var det dødeligste angrepet i nyere egyptisk historie der over 300 personer som var samlet til bønn i en moské, ble drept i 2017.

Islamistopprør

Sikkerhetsstyrkene har lenge kjempet mot et islamistopprør på Sinai-halvøya. I februar 2018 innledet myndighetene en landsomfattende aksjon mot islamistiske opprørere, hovedsakelig i Nord-Sinai.

Ifølge offisielle tall er rundt 990 antatte opprørere blitt drept i regionen, i tillegg til flere titalls medlemmer av landets sikkerhetsstyrke.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.