Norge– 2-prosent gir tredoblet kampkraft

Ole Dag Kvamme14/06/201752 min
HELIKOPTERSTØTTE: Hærens helikopterstøtte har hittil bestått av Bell-helikoptre fra 339-skvadronen på Bardufoss. I november ble skvadronen vedtatt flyttet til Rygge av regjeringen og Arbeiderpartiet. Nå sier Arbeiderpartiet at de vil gå til valg for å beholde Hærens helikoptre på Bardufoss. Her er soldater fra 2. bataljon på øvelse med Bell 412-helikoptre under øvelse Joint Viking 2015 i Finnmark. Foto: OLE-SVERRE HAUGLI/HÆREN/FORSVARETS MEDIESENTER

Øker Norge forsvarsutgiftene til 2 prosent av bruttonasjonalprodukt, kan kampkraften til Forsvaret tredobles. – Forsvarets troverdighet øker likevel ikke, fordi Hæren er for liten, sier ekspert til Aftenposten.

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

Nils Holme har laget en rapport om effekten for Forsvaret om bevilgningene til Forsvaret øker mot 2024 til 2 prosent av BNP, slik et flertall på Stortinget går inn for.

Holme er tidligere sjef for Forsvarets forskningsinstitutt, og har laget rapporten på oppdrag fra Institutt for Forsvarsopplysning.

Les rapporten her:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.